fbpx

WERKKLEDIJ

null

Vraag uw offerte binnen 30 seconden

Charlotte Desmet
Charlotte Desmet
2022-06-01
Met Immo Francois bestelden we bodywarmers bij Vanatex. Ons logo werd heel netjes geborduurd op voor en achterkant. Zowel kwaliteit van de producten als service zijn top! zeker een aanrader!
Matthieu D
Matthieu D
2022-05-13
Peter Dekijvere
Peter Dekijvere
2022-03-16
Beata Szwed
Beata Szwed
2022-01-27
Super sklep mila obsługa.
Nancy Degrande
Nancy Degrande
2021-12-07
zeer vriendelijke mensen en heel behulpzaam ,je kan ook gerust rond kijken op je gemak dringen niet aan .veel keuze Vriendelijk groetjes. Nancy
Niels Vanhoorne
Niels Vanhoorne
2021-11-26
Geert Flo
Geert Flo
2021-10-12
Kwaliteit
OLIVIER DEWEER
OLIVIER DEWEER
2021-08-20
Konrad Michonski
Konrad Michonski
2021-07-10
Jeroen Lezy
Jeroen Lezy
2021-04-28

WERKKLEDIJ

 

Met merken zoals BlakladerFristadsProjob en andere voorzien we elke vakman van een passende werkkledij. We werken samen met gerenommeerde merken omdat die het nodige comfort en de nodige veiligheid bieden aan uw werknemers.

Vanatex heeft ook vlamvertragende werkkledij, Hi-Vis & gehoor- en gezichtsbescherming.

Giblor’s en Karlowski zijn onze merken voor mensen in de zorg en horeca. Modern of klassiek, wit of kleurrijk.  Alles is mogelijk. De meeste van deze collecties zijn wasbaar op 60 of 90 graden wat zeker voor deze sectoren belangrijk is.

Ook in werkschoenen geven we je graag het juiste advies omdat het met de normeringen en specifieke eigenschappen vaak moeilijk is om de juiste schoen te vinden. Goed schoeisel aangepast aan het uit te voeren werk is heel belangrijk. Met merken zoals SixtonCatLemaitre en Airtox bieden we u een zeer uitgebreid gamma.

Kom langs in onze winkel in Lendelede en vraag advies aan ons team.  Wij staan klaar voor u!

 

BOUWVAKKERS WERKKLEDIJ

bouwvakkers werkkledij

Comfortabele werkomstandigheden worden geboden door professionele bouwkleding. Deze beschermt de beroepsbeoefenaar tegen bijtende en onomkeerbare stoffen, elektrische stroom, mechanische schade, stof en andere potentieel schadelijke elementen. Signaalvesten zijn vereist voor werknemers die in de wegenbouw en -reparatie werken, naast andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Reflecterende onderdelen verhogen de zichtbaarheid en verlagen het risico op ongevallen op de werkplek.

 

Kenmerken van werkkleding voor bouwvakkers

 

 1. Beschermt de huid tegen stof.
 2. Schuur-, vervormings- en scheurbestendig, gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen intensief gebruik.
 3. De uitgekiende snit zorgt voor meer mobiliteit en bewegingsvrijheid, terwijl er toch efficiënt gewerkt kan worden.
 4. Voor werkzaamheden in een natte omgeving of met sterke chemicaliën zijn bepaalde versies voorzien van olie- en benzinebestendige en waterdichte bekleding.
 5. Elastische manchetten, wind-beschermende strips met rits en ruime zakken voor gereedschap, potloden en telefoons zorgen voor een aangename werkomgeving.
 6. Voldoen aan alle normen

 

Onze aangeboden bouwvakkers werkkledij

 

Bij ons kunt u een compleet werkkledij voor bouwvakkers krijgen met een gepersonaliseerde bedrukking van uw bedrijf. De modellen in de catalogus zijn speciaal ontwikkeld om rekening te houden met de unieke kenmerken van het werk van bouwvakkers. Bij het werken zowel binnen als buiten, biedt dergelijke kleding comfort en veiligheid. Aan de eisen van de overheidsnormen op het gebied van de bescherming van werknemers.

 1. Winter- en zomervarianten zijn beschikbaar, met signaalbeschermingsklasse. Stevige werkkledij met maximale bescherming tegen vervuiling maken deel uit van onze collectie.
 2. Werkbroeken met een brede tailleband en een hoge snit.
 3. Groot assortiment aan jassen bestand tegen alle weersomstandigheden.
 4. Ondergoed – voor extra warmtebescherming en comfort.
 5. Werkhandschoenen, dun of geïsoleerd.
 6. Helmen ter bescherming tegen hoofdletsels en vallen van zware voorwerpen.

Werkkleding is gemaakt van stevige maar ademende materialen. Ze kunnen veel slijtage en meerdere wasbeurten doorstaan. Synthetische isolatie wordt gebruikt in de wintermodellen. Speciale vochtafstotende impregnatiematerialen worden gebruikt om bescherming te bieden tegen vocht en vijandige chemicaliën.

 

SCHILDERS WERKKLEDIJ

schilders werkkledij

 

Er zijn twee soorten beschermende schilders werkkledij: herbruikbare en wegwerp. Herbruikbare overalls hebben de voorkeur boven wegwerpoveralls, omdat zij van duurzamer materiaal zijn gemaakt en niet zo snel scheuren of slijten. Herbruikbare overalls zijn gemaakt van stof die bestand is tegen herhaaldelijk reinigen en wassen, en tegen sterilisatie en desinfectie.

Bovendien voelt de werknemer zich aanzienlijk comfortabeler in herbruikbare beschermende pakken, en doet hij het werk dus beter. Ze zijn meestal gemaakt van met koolstofvezel versterkt nylon of polyesterweefsel, en ze bieden de volgende voordelen:

 1. Gemakkelijk te onderhouden en te reinigen van verf (de overall wordt in een oplosmiddel gelegd en gedroogd); smelt niet bij blootstelling aan hoge temperaturen.
 2. Dankzij de rits, is het eenvoudig aan en uit te trekken.
 3. Water, stof, oplosmiddelen en verf worden doeltreffend beschermd.
 4. Comfortabel om te dragen, met veel ruimte voor mobiliteit en luchtstroom.

Wij verkopen hoogwaardige en beschermende werkkleding voor de schilders. Omdat werknemers vaak hoogbouw moeten schilderen, zijn de modellen praktisch en comfortabel. De kleding mag de bewegingsvrijheid niet beperken.

Wij werken met een van de beste merken voor de vervaardiging van werkkleding. Wij bieden ook de mogelijkheid gebruik te maken van onze ontwerp- en aanpasservice op maat voor uniformen met logo’s.

 

Werkkleding voor het schilderen heeft bepaalde kenmerken.

 

 1. De stof is gemaakt van 100% katoen voor een beter ademend vermogen en een betere dampdoorlaatbaarheid.
 2. De kleding is eenvoudig te reinigen en te wassen.
 3. Er zijn talrijke zakken voor kwasten en gereedschap, en ook ophangzakken.
 4. Zones met een hoge schuurweerstand zijn verstevigd.
 5. Voor de bewegingsvrijheid worden anatomische pasvorm en elastische inzetstukken gebruikt.
 6. Lichtgewicht jassen van Oxford stof met een polyurethaan coating.
 7. Met veel zakken en compartimenten zijn deze overalls en broeken ideaal voor schilderwerkzaamheden.
 8. Werkkledij met kniezakken en een hoogteverstelling
 9. Extra bescherming wordt geboden door wegwerpkleding.
 10. Werkhandschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

 

LASSERS WERKKLEDIJ

lassers werkkledij

Bescherming is het allerbelangrijkste aan werkkleding. Het gaat niet alleen om het volgen van de veiligheidsvoorschriften, maar ook om het dragen van de juiste beschermende kleding. Lassers zijn verplicht een bepaald uniform te dragen dat hen beschermt tegen metaalvonken en -druppels. De juiste lasserskleding moet comfortabel zitten en zijn afgestemd op de eisen van het werk.

Er zijn veel verschillende soorten kleding op de markt, elk met zijn eigen kwaliteiten. Laspakken beschermen tegen het morsen van gesmolten metaal en kortstondig vlamcontact. Ze zijn samengesteld uit courante materialen, zodat u zich gewoon kunt kleden in de zomer of in de winter.

 

De meest voorkomende soorten pakken

 

 1. Canvas: vervaardigd uit canvasmateriaal met versterkingsplaten op de knieën en ellebogen van zeildoek of looiwedstrijd voor meer stevigheid.
 2. Spilk: is een soort leer dat gespleten is. Katoen wordt gebruikt voor de voering omdat het ademend is. Er zijn ventilatiegaten in de jas.
 3. Katoen: Deze vlamvertragende werkkleding voor lassers is gemaakt van katoenen stof met een dichtheid.

Een ander eigentijds materiaal is aramide weefsel. Het belangrijkste voordeel ervan is het lichte gewicht, zodat u er tijdens het werk geen last van hebt. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en is niet gevoelig voor mechanische beschadiging.

De pakken worden genaaid in een enkel patroon met een rechte snit, volgens de ontwerpkenmerken. Het belangrijkste is het strakke ontwerp en het rechte silhouet. Er zijn bepaalde aanpassingen die het draagcomfort verbeteren.

Het is ook van cruciaal belang dat het pak ventilatieopeningen bevat. Deze helpen bij het creëren van een ideaal microklimaat aan de binnenzijde. Om de weerstand tegen open vuur te versterken, zijn de onderdelen van het pak met sterker garen aan elkaar verbonden.

 

INDUSTRIE WERKKLEDING

industrie werkkledij

Tijdens het werk worden werknemers blootgesteld aan verschillende bedreigingen en gevaren. Bijgevolg is het in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de werkgever de werknemer te beschermen tegen schade en hem een aangename werkomgeving te bieden. Industrie werkkleding verschillen naar gelang van het gebruik.

Er zijn vier primaire kenmerken die worden gebruikt om dergelijke werkkleding te evalueren:

 1. Hygiënisch: Elk model van kleding moet voldoen aan het afgekondigde hygiënecertificaat.
 2. Ergonomisch: De kleding wordt volgens deze parameter beoordeeld aan de hand van subjectieve en objectieve criteria, zoals de naleving van de maat en de invloed op de activiteit van de werknemer.
 3. Operationeel: Werkkledij voor de productie of Industriële werknemers moet duurzaam zijn, voldoende bescherming bieden aan de werknemers en eenvoudig te onderhouden en op te bergen zijn.
 4. Economisch: Bij de aanschaf van werkkleding moet rekening worden gehouden met de kosten en de toekomstige verzorging.

 

De belangrijkste industrie-indicatoren voor beschermende werkkleding

 

Hoogwaardige werkkleding moet aan de volgende criteria voldoen:

 1. Een hoge weerstand hebben tegen degradatie veroorzaakt door temperatuursveranderingen of mechanische impact;
 2. Bestand zijn tegen stof en ondoordringbaar zijn voor stof;
 3. Vocht en andere irriterende stoffen moeten worden vermeden.

 

HOVENIER WERKKLEDING

tuinman werkkledij

Werken in de tuin lijkt een comfortabele en veilige omgeving. Maar het gebruik van gereedschap, het in contact komen met de aarde en het gebruik van chemicaliën kunnen allemaal gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit is vooral van belang voor tuiniers die voor hun beroep werken. Voor dergelijke werknemers zijn persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermende kleding vereist.

 

Kenmerken

 

 1. Werkkledij voor tuiniers moeten aan alle veiligheidscriteria voldoen en tegelijkertijd warm en comfortabel zijn en de bewegingsvrijheid niet belemmeren.
 2. Overalls en jassen van stevige, lichte stof met een groot aantal zakken van uiteenlopende capaciteit.
 3. Bij de bijzondere kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen moeten het lichtgewicht schoenen zijn met een stevige, slipvrije zool en een speciale schokabsorberende plaat op de teen.
 4. Bij het snoeien van torenhoge bomen kunnen een veiligheidsbril, veiligheidshandschoenen en een helm nuttig zijn.

Het moet duidelijk zijn dat de werkkleding van de tuinier moet beschermen tegen veel negatieve factoren, waarvan de belangrijkste zijn:

 1. Plotselinge veranderingen van temperatuur
 2. Hoge luchtvochtigheid
 3. Huidirritatie door vegetatie of insecten

Handschoenen zijn het eerste wat een tuinier nodig heeft. Alle werkzaamheden in de tuin moeten vaak met handschoenen worden uitgevoerd:

Katoenen, canvas, latex, lederen, geïsoleerde en andere soorten handschoenen zijn verkrijgbaar.

Handschoenen beschermen uw handen tegen wonden en agressieve stoffen, en ze houden uw huid schoon en gezond. Handschoenen voorkomen dat bacteriën wonden en kloven binnendringen.

Het tweede must-have item is schoeisel, dat comfortabel en duurzaam moet zijn, en bij voorkeur niet doorweekt. De kwaliteit van het schoeisel is van invloed op hoe snel een arbeider moe wordt en helpt ook het gevaar van verwondingen tijdens het tuinieren te verminderen.

Bekijk brochures online

 

 

ONZE WERKLEDIJ  MERKEN:

 

Blaklader – Fristads – Jobman – Dedress – Portwest – Giblor – Projob – De Berkel – Sixton – CAT

LEES MEER OVER WORKWEAR

Sportkledij

 

 

ONZE SPORTKLEDIJ MERKEN:

 

Spiderking – Spiro – Cona Sports – Tombo – Just Cool

LEES MEER OVER SPORTSWEAR

 

 

TECHNIEKEN:

 

Zeefdruktransfer – Full color transfer – Borduren – Zeefdruk

LEES MEER OVER PERSONALISEREN