fbpx

De beste manieren om je logo op kleding te bedrukken

 

In dit artikel gaan wij dieper in op verschillende manieren om het logo op kleding te bedrukken en bespreken wij de voor- en nadelen ervan.

Manieren om je ​​logo op kleding  te bedrukken

Dankzij moderne technologieën kunnen we tegenwoordig op verschillende manieren een logo bedrukken. Bovendien worden de gespecialiseerde hulpmiddelen en methoden elk jaar beter.

1. Zeefdruk

Omdat de inkt op elk materiaal kan worden aangebracht, kan deze technologie als universeel worden beschouwd om je logo te bedrukken. Met behulp van deze technologie kan de visuele identiteit van het merk – die niet in volledige kleur hoeft te zijn – op een verscheidenheid van producten worden gedrukt, waaronder geweven stoffen, papier, porselein, hout en plastic. Voordelen van zeefdruk:

  • Beeld bestand tegen invloeden van buitenaf
  • Het beeld kan elk formaat hebben.
  • Orders met relatief kleine oplagen kunnen worden uitgevoerd.

Bijna alle soorten ontwerpen kunnen met zeefdruk worden bedrukt, met inbegrip van T-shirts, baseballpetten, tassen, plastic en papieren zakken, vlaggen, mokken, pennen, aanstekers en sleutelhangers. Een opsomming van de gevallen waarin zeefdruk niet wordt gebruikt, is aanzienlijk eenvoudiger (bijvoorbeeld bij zeer grote oplagen van meer dan 100.000 exemplaren of op concave en convexe oppervlakken).

De huidige zeefdrukprocedure is als volgt: De drukplaten (ook bekend als de “zeef”) worden vervaardigd van de vooraf gemaakte fotografische platen. Het drukken gebeurt “door de zeef” door met een rakel (een schraper) verf aan te brengen via minuscule gaatjes die volgens de “blauwdruk” van het beeld zijn aangebracht. In één keer wordt elke kleur afzonderlijk aangebracht. Het is van cruciaal belang rekening te houden met het soort materiaal – glas, plastic, metaal, doek, keramiek of papier – waarop de afbeelding zal worden aangebracht. In elk geval moet de juiste verfsamenstelling worden gekozen.

Door zijn unieke werking kan zeefdruk worden gebruikt om oppervlakken met complexe geometrieën te bedrukken. Voorbeelden hiervan zijn de ruwheid van het materiaal, de diepte van de textuur, het verhoogde absorptievermogen, enz. Voor het aanbrengen van afbeeldingen op ingewikkelde oppervlakken zijn tests nodig.

Zeefdrukken kan worden gebruikt om in full colour te drukken op een verscheidenheid van vlakke, volumetrische of cilindrische oppervlakken. Vulpennen, bekers, asbakken, kalenders, visitekaartjes, paraplu’s, rugzakken, mappen, vlaggen, baseballpetten, en t-shirts zijn enkele voorbeelden. Het apparaat is geconfigureerd om slechts eenmaal af te drukken. Op de vaste stof die op de machines wordt bevestigd, worden afwisselend kleuren aangebracht. De duurzame bedrukking van de producten wordt mogelijk gemaakt door de uitzonderlijke vervormbaarheid van de inkt en de weerstand tegen barsten op gebreide materialen.

Nadelen . Niet meer dan zes kleuren, kleeft niet aan kunststoffen, het is onmogelijk om een ​​afbeelding op oneffen oppervlakken aan te brengen, weinig detail.

Wil je je logo met zeefdruk bedrukken op je kleding? Vraag binnen 30 sec je offerte.

2. Flexodruk

Flexodruk is een vorm van boekdruk waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische, soepele structuren (soms “clichés” genoemd) en inkt die gemakkelijk vloeit en snel droogt. Het wordt gedrukt op textiel, papier, folie, plastic films en cellofaan. Een andere naam voor flexografie is anilinedruk.

Het gebruik van bepaalde flex-film is het belangrijkste onderdeel van de techniek. Flexodruk is een geweldige manier om  je logo, foto’s en zelfs schetsen op kleding te bedrukken, naast merklogo’s. Alleen stoffen die bestand zijn tegen een temperatuur van 170 graden kunnen met deze techniek worden gebruikt.

3. Thermische transfer

Deze methode wordt vaak gebruikt om logo op T-shirts, werkkleding te bedrukken Het proces is in wezen hetzelfde als bij de eerste keuze, maar naast de folie wordt ook een unieke lijm gebruikt die alleen bij specifieke temperaturen werkt. Je zult het proces beter begrijpen als je de voor- en nadelen van de dienst in overweging neemt.

Voordelen: Gebruik van zowel felle als pastelkleuren, het is wat goedkoper, het is ook mogelijk om kleinere ontwerpen te bedrukken.

Nadelen: de prijs word bepaald door aantal kleuren, de kwaliteit van ontwerp kan na lange tijd verminderen.

4. Sublimatie

Een andere techniek om een logo op kleding te bedrukken met behulp van een hoge temperatuur procedure is de kleurstofsublimatiedruk. Het bijzondere van deze techniek is dat alleen synthetisch textiel mag worden gebruikt om de procedure uit te voeren. Voor de toepassing wordt synthetisch textiel gebruikt omdat dit temperaturen tot 210 graden kan verdragen.

Zowel waterafspoeling als ultraviolette straling kunnen deze drukstijl niet beschadigen. Je kunt kleding met het logo in de wasmachine wassen en strijken.

Het grootste nadeel van sublimatie  is dat zij alleen werkt met synthetisch textiel dat wit of pastel van tint is. De applicatietechniek werkt als volgt: het logo wordt eerst op sublimatiepapier aangebracht, waarna het met behulp van een pers op het textiel wordt overgebracht. De lage kosten voor het aanbrengen en de korte tijd voor het aanbrengen, alsmede de betrouwbaarheid – de verf wordt geïntegreerd in de structuur van de stof en wordt bestand tegen invloeden van buitenaf; hij wordt niet afgebroken na talrijke wasbeurten – zijn de pluspunten die moeten worden vermeld.

Wil je je logo op bedrijfskleding, sportkleding of op textiel bedrukken? vraag binnen 30 sec je offerte

 

Spread the love

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *