fbpx

Bedrukken of borduren? Dit moet je weten

Bedrukken of borduren?

Het meest cruciale element is dat uw bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar is, of hij nu geborduurd of gedrukt is op bedrijfskleding ‘maar’. Geen enkel succesvol groeiend bedrijf zou de kans voorbij laten gaan om zich op een unieke en vooral krachtige manier te presenteren. Branding wordt tegenwoordig beschouwd als een krachtige marketingtechniek die de perceptie van het bedrijf bij de klanten aanzienlijk kan verbeteren en die kan dienen om rivaliserende bedrijven aan hun betekenis te herinneren. Het aanbrengen van logo’s in de vorm van onderscheidend borduurwerk op petten, overalls, of vetgedrukte slogans op pennen of blocnotes zal helpen om uw bedrijf te onderscheiden van de overvloed aan andere die identiek zijn.

@vanatex.be

Bedrukken of borduren?

♬ origineel geluid – Vanatex.be

Bedrukken of borduren?

Laten we eens kijken welke geschikt is voor je bedrijf, bedrukken of borduren.

Uiterlijk:

Als een bedrijf zijn omvang, succes, standpunt en betekenis wil benadrukken, is het borduren van logo’s en andere symbolen op kleding meer geschikte keuze. Logo’s die op kledingstukken worden geborduurd, zien er kwalitatief en verfijnd uit. Natuurlijk, als we het hebben over een  iconische emblemen, moet u in deze situatie de voorkeur geven aan geborduurde logo’s.

Prijs

Hoe ingewikkeld de bedrukking ook is, drukken op stof is goedkoper. Natuurlijk hangen de kosten hier ook af van het gekozen drukproces, het aantal gebruikte kleuren en de beschikbaarheid van halftonen. Maar zelfs bij een bulkbestelling is een geborduurd logo aanzienlijk duurder.

Speciale materialen

Het bedrukken van afbeeldingen wordt alleen beperkt door de verscheidenheid aan stoffen, maar als de opdracht is om het bedrijfsembleem te borduren, bijvoorbeeld op een op stof gebaseerd alternatief voor leer, zal borduren de ideale keuze zijn. Deze methode van opdrukken zal ook de voorkeur genieten boven bedrukken wanneer u het logo op 100% katoen wenst aan te brengen.

Draagbaarheid

Zowel geborduurde als gedrukte logo’s houden goed stand bij wassen en strijken en vervagen niet in de zon. Als iets goed gedaan is, zullen noch de verf, noch de draden er uiteindelijk afgaan.

Tempo

De ideale optie is om voor drukwerk te kiezen als een bedrijf zich zo snel mogelijk moet voorbereiden op een belangrijk bedrijfsevenement waar merkproducten zullen worden tentoongesteld. Het duurt misschien maar een paar minuten, maar het borduren van een embleem op bijvoorbeeld een hoodie zou langer duren. Bedrukken is beter geschikt voor het produceren van grote hoeveelheden, terwijl borduren beter geschikt is voor het maken van een kleine oplage van onderscheidende merkartikelen als geschenken.

Overdracht van kleur

Moderne inkten en garens zijn er in verschillende tinten, waardoor het mogelijk is levendige logo’s aan te brengen of juist pastelschetsen. Houd in dit geval echter rekening met het contrast: als het logo hoog genoeg is, verdient drukken de voorkeur omdat de draden minder realistisch contrasterende kleurencombinaties vormen. Omgekeerd werkt borduren goed wanneer het nodig is ingewikkelde afbeeldingen met natuurlijk veranderende tinten aan te brengen.

Bedrukken of borduren? Vraag je offerte binnen 30 sec

 

 

 

 

 

 

Spread the love

2 reacties op “Bedrukken of borduren? Dit moet je weten”

  1. Schreus Franky schreef:

    Beste, wat zou de prijs zijn om de achterzijde van een Dartstruitje met eigen ontwerp te laten bedrukken

  2. Vanatex schreef:

    Dat is variërend, tussen 45 – 60 euro

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *